Rozsda Effekt és Corten acél

A Corten acél egyre gyakrabban használt építészeti elem.

A környezeti hatások következtében 3-36 hónap leforgása alatt nemes rozsda réteg alakul ki a felszínén, mintegy védőréteget képezve  azon. A Corten acél rozsdásodása azonban kiszámíthatatlan folyamat, melyet a helyi klíma különböző módon befolyásol. Az elérni kívánt rozsdás felületre esetenként hónapokat kell várni, beltéri felhasználás esetén ez akár el is maradhat. Mindezen problémák megoldására szolgál a Rozsda Effekt. A rozsdaeffekt egy különleges felületkezelő anyag, amely mesterséges rozsdát (nemes rozsa) képez a vas és acél felületeken.

corten acél rozsdásítás kertépítés

A Corten acélon is néhány óra leforgása alatt látványos eredményt hoz, azonnal beindítja a nemes rozsda réteg kiválását, de a Corten további kémiai folyamait nem gátolja.

A korrózió régi probléma, és sok esetben ennek megakadályozása a célunk, mégis a belsőépítészek és kreatív tervezők meglátták a lehetőségeket ennek ellenkezőjében, a mesterségesen előidézett rozsdában. Ezért ma már közkedvelt a régies, ipari hatású rozsdás felületek alkalmazása. Természetesen ez nem jelent valódi korróziót és az anyag megállíthatatlan roncsolódását, csupán felületi kezelését.

kertépítés corten acél elemekből

corten acél belsőépítészet

corten acél belsőépítészethez

rozsda_interior_01

Tovább a galériához.

Friss híreink

Galéria

Facebook