Termékeink

Rozsda Effekt – A gyorsrozsdásító

(Rust Brown)

A Rozsda Effekt különböző vas- és acélfelületek, Cor-Ten lemezek gyors rozsdásodását kiváltó kezelőanyag. A patinázó oldattal kezelt felületen kémiai reakció következtében azonnal megindul az oxidáció, a nemes rozsda, a vékony patinaréteg kiválása. A patinázó oldat mennyiségétől, a felhordás módjától, a beszáradás sebességétől függően változatos mintázatú, és színmélységű réteg alakítható ki a felületen.

A kivált és megszáradt rozsda tapadását színtelen lakkal történő átszórás biztosítja.

Rozsda Effekt 12.500 Ft/l + Áfa


További információk a termékről:

Matt Lakk – A fixáláshoz

(Matt Lack)

Az egykomponensű lakk a fémfelületen kialakított nemes rozsda (patina) tapadását biztosítja, és megvédi a külső környezeti behatásoktól (nedvesség, mechanikai szennyeződések letapadása, karcoló, koptató hatások elleni védelem stb.). Rendkívül gyorsan száradó bevonata a rozsdával összeépülve esztétikus, egyenletes matt felületet biztosít. A lakk beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható.

Matt Lakk 7.500 Ft/l + Áfa


További információk a termékről:

Bárki által könnyen használható termék, vas és acél felületen alkalmazható.

  • belső építészet – egyedi üzletberendezések, különleges felületképzés, rendhagyó burkolatok
  • lakberendezés – új, kreatív megoldások az enteriőr tervezéshez
  • kertépítés – a modern, egyedi kerttervezés kihagyhatatlan eleme
  • design – egyedi bútorok, lámpák, kandallók és dísztárgyak tervezéséhez, kivitelezéséhez
  • művészet – szobrok, műalkotások patinázása
  • egyéni megoldások – különleges autó vagy kerékpár tervezéséhez

Hogyan alkalmazzuk a Rozsda Effektet és a lakkot?

Felhordási útmutató

Felület előkészítés: csak fémtiszta felületen alkalmazható, az esetleges korábbi rozsda, reve, valamint zsíros, olajos szennyeződéseket el kell távolítani.

Felhordás: a Rozsda Effekt oldatot célszerű szórófejjel ellátott flakonból kiszórva, pl.kézi permetezővel a felületre juttatni úgy, hogy mindenhol érje a kezelni kívánt területet. Ecsettel, esetleg szivaccsal is felvihetjük e felületre. Majd 3-4 óránként a vízzel történő kezelést ismételjük 2-3 alkalommal egy nap alatt. Így 24 óra alatt megkapjuk a rozsdás felületet. Az elérni kíván színmélység, mintázat a Rozsda Effekt első használatának mennyiségével befolyásolható, illetve a vizes permet gyakoriságával.

Átlakkozás: A matt lakkot a már megszáradt, rozsdás felületre vigyük föl vékonyan. Célszerű szórópisztoly használata a szebb esztétikai hatás érdekében. A lakkot nagyon alaposan fel kell keverni a mattító adalék miatt. 20%-ban nitrohígítóval hígítható.

Friss híreink

Galéria

Facebook